„Džiauguosi, kad Dievo darbas palietė mano šeimą“

Loreta Ūrvikienė, ekonomistė, gyvena Vilniuje, su savo vyru ir jų dviem dukromis.

Prieš kelis metus apie Opus Dei žinojau tiek, kiek buvau skaičiusi romane ar iš nuogirdų. Tai atrodė labai svetima ir tolima. Tačiau jau pirmą kartą apsilankiusi moterų centre Vilniuje, buvau sužavėta ten dirbančių ir gyvenančių moterų nuoširdumu, atidumu, atsidavimu tikėjimui ir Dievo darbui, kurį jau seniai įkurė šv. Josemaría. Būtent čia aiškiai pajutau, kad kiekvienas žmogus yra gerbiamas kaip Dievo vaikas, kad kiekvienas darbas ir poelgis gali ir turi būti atliekamas su meile ir kaip įmanoma tobuliau, kad kiekvienas turime siekti šventumo, nes tai suteikia gyvenimui prasmę.

Kiekvieną žmogų kartais apima liūdesys ar ištinka bėda. Pakanka sulaukti dėmesio, pasikalbėti ar išgirsti, kad reikia pasitikėti Dievu: tikintis žmogus ir sunkumuose įžiūri teigiamų dalykų, tai suteikia ramybės ir laisvės. Jau daugiau kaip dviejus metus lankausi Opus Dei ir visada surandu gerą nuotaiką, o jei reikia, tai ir nuoširdų palaikymą.

Džiauguosi, kad Dievo darbas palietė ir mano šeimą, ypač vaikus. Anksčiau dukros jautėsi „kitokios“, nes nuo mažens mokytos tikėjimo, savo draugų ir klasokų tarpe nesutiko daug tikinčių vaikų. Klube mergaitės gauna ne tik vertingų pamokymų, tikėjimo pavyzdį, bet turi galimybę susipažinti su jaunais tikinčiais žmonėmis iš įvairių šeimų, tautų.

Labai džiauguosi, kad Opus Dei yra Lietuvoje, ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Noriu padėkoti už mokymą, šypsenas, palaikymą ir palinkėti didelės sėkmės nuostabiame Dievo darbe.