Mari-Vivian: Krikščionybės atradimas Estijoje

Štai kokį pasakojimą mums atsiuntė Mari Vivian, vienerius metus kas dieną su Opus Dei nariais dirbusi Taline, Estijoje: „labai praturtėjau tiek profesine, tiek dvasine prasme. Be to, daug ką sužinojau ir apie krikščionybę.“

„Per tuos mėnesius išmokau dirbti su meile ir atsidavimu.“

Metus dirbau Opus Dei centro administracijoje Estijos sostinėje Taline. Ten padirbusi labai praturtėjau tiek profesine, tiek dvasine prasme. Be to, daug ką sužinojau ir apie krikščionybę.

Iš pradžių turėčiau pasakyti, kad buvau iš anksto itin priešiškai nusiteikusi prieš Katalikų Bažnyčią ir ypač prieš Opus Dei.

Didelę įtaką man padarė šiuo posovietiniu laikotarpiu istorijos ir civilinio elgesio pamokos mokykloje: mokėmės apie religinius karus, kurių metu tikėjimas buvo diegiamas ugnimi ir kalaviju, apie indulgencijų pardavinėjimą bei apie pačią Bažnyčią ir jos galingą struktūrą. Daugiau apie Katalikų Bažnyčią nieko kito ir nežinojau.

Vos pradėjusiai dirbti Opus Dei centre man atsivėrė be galo daug nuostabių ir nepakartojamų atradimų, apie kuriuos anksčiau nebuvau nė svajojusi.

Pirmiausia sužavėjo Opus Dei bendradarbių kantrybė ir draugiškumas. Dar gilesnį įspūdį paliko jų tvirti įsitikinimai, besąlygiška meilė ir pasitikėjimas Dievu.

Visą šitą pastebėjau ne iš karto, o po truputį, pamažu. Iš pradžių netikėjau, kad mano bendradarbiai katalikai gali būti taip arti Dievo. Bet bėgant dienoms tas ryškėjo: mačiau, kaip jie dirba, girdėjau, kaip kalba apie Jėzų.

„Man atsivėrė be galo daug nuostabių ir nepakartojamų atradimų, apie kuriuos anksčiau nebuvau nė svajojusi.“

Per tuos mėnesius išmokau dirbti su meile ir atsidavimu, ar bent jau pamačiau, kad galima šitaip dirbti.

Ėmiau suvokti tikėjimą plačiau, su didesniu pasitikėjimu ir pagarba. Pasikeitė mano gyvenimas ir santykiai su žmonėmis, o prie to labiausiai prisidėjo Dievas. Manau, kad man įtaką padarė ir Opus Dei.

Branginu Opus Dei. Mūsų mažoje šalyje ši institucija – tarsi šviesos spindulys.

Tyliai atlikdami kasdienius darbus, Opus Dei nariai rodo nuostabų pavyzdį, kuris daugeliui žmonių teikia paspirtį ir pagalbą.

Mari Vivian