Opus Dei rėmėjai

Opus Dei rėmėjai - tai vyrai ir moterys, kurie padeda prelatūros apaštalavimui savo malda, darbu ar finansine parama.

Opus Dei rėmėjai yra vyrai ir moterys, katalikai ir nekatalikai. Jie nepriklauso Opus Dei Prelatūrai, tačiau bendradarbiauja Prelatūros apaštalavimo veikloje, įvairiose švietimo, socialinėse ir kultūrinėse veiklose. Svarbiausias rėmėjų indelis - jų malda. Taip pat rėmėjai gali prisidėti prie įvairių veiklų ir savo darbu ir (arba) finansine parama. Už savo paramą rėmėjai tam tikromis metų dienomis gali gauti atlaidus, kuriuos teikia Bažnyčia, ir tokiu būdu atnaujinti savo, kaip rėmėjų, įsipareigojimus Opus Dei. Opus Dei Prelatūros nariai maldoje prisimena visus rėmėjus, kurie prisideda prie Opus Dei veiklos.

Tapimas rėmėju nereikalauja ypatingo pašaukimo. Dažniausiai rėmėjais tampa asmenys, glaudžiai susiję su Opus Dei nariais – tai jų giminaičiai, draugai, bendradarbiai ir kolegos, arba tie, kurie turi pamaldumą Šv. Chosemarijai, kurie dalyvauja apaštališkoje Prelatūros veikloje, bei yra susidomėję ugdymo ir socialinėmis veiklomis, vykdomomis Opus Dei priklausančių tikinčiųjų. Norint tapti rėmėju nėra būtina išpažinti katalikų tikėjimą.

Rėmėjai, kurie išreiškia norą, gali dalyvauti Prelatūros teikiamose ugdymo priemonėse. Šis ugdymas padeda rėmėjams pagilinti dvasinį gyvenimą, labiau mylėti ir remti Popiežių ir vyskupus, ir giliau liudyti asmeninį krikščionišką pašaukimą.

Daugelis žmonių atranda galimybę praktiškai įgyvendinti ir skleisti savo aplinkoje, kaip paprasti krikščionys, vieną iš esminių Opus Dei mokymų – kasdienio darbo, šeimos ir socialinių pareigų pašventinimą.

Religinės bendruomenės taip pat gali tapti Opus Dei rėmėjomis. Šių bendruomenių bendradarbiavimas (šiuo metu jų yra apie 500) susideda iš kasdienės maldos už Prelatūros darbus.