Prelato žinia (2017 m. rugpjūtis)

Ėmimo į Dangų šventėje Mons. Fernando Ocariz prašo Šventosios Marijos padėti mums kelti širdies žvilgsnį link Dievo per visa tai, ko imamės.

Kaip jums žinoma, man šiomis savaitėmis apsilankius Ispanijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje bei, pastarosiomis dienomis, Vokietijoje, Olandijoje ir Belgijoje, sulaukiu galimybės susitikti su daugeliu Dievo Darbui priklausančių žmonių, su jų šeimomis, rėmėjais ir draugais. Dalindamasis jų džiaugsmais, sunkumais ir, visų pirma, troškimu nešti Kristaus meilę daugeliui žmonių, prisimenu žodžius, kurie išsprūdo šventajam Josemaria iš jo sielos gilumos, iš jo dėkingumo Dievui: „galvoju apie Dievo Darbą ir apstulbstu“.

Be abejonės, tas pats nutinka ir jums, net jeigu kartais susiduriant su sunkumais ir kasdienėmis problemomis galėtų tapti sunku įžvelgti daugiau nei savo betarpišką veikimą. Prašau Šventosios Marijos Ėmimo į Dangų šventėje, kad visada padėtų mums kelti širdies žvilgsnį link Dievo per tai, ko imamės; saugoti Dievo Darbą, nes mums tai pagrindinis būdas saugoti Bažnyčią. Opus Dei nėra pastatų ir iniciatyvų visuma. Tai daug daugiau: tai šeima, be to, savyje neužsidaranti šeima, skleidžianti šeimos aplinką, atsiverianti materialiems ir dvasiniams visų poreikiams. Šeimoje svarbus kiekvienas. Todėl rūpinkimės kiekvienu ir kiekviena savo malda, savo artumu, savo supratimu, savo geru nusiteikimu.

Solingen, 2017 m. rugpjūčio 15 d.