Šventojo Josemarios 100-osios gimimo metinės

2002 vasario 9 d. sukako šimtas metų, kai gimė Opus Dei steigėjas. Šia proga, tarp minėtos datos ir 2003 vasario 9 dienos, įvairios institucijos ir kolektyvai organizuoja renginius daugelyje šalių, kur palaimintasis Josemaria yra žinomas, tiek dėl knygų, tiek dėl mokymo apie šventumo siekimą paprastame gyvenime propagavimo.

Marta Bracatisano Manzi, Šimtmečio renginių atstovė spaudai teigia, kad šis minėjimas – tai progra “skatinti mąstymą apie tikėjimą, kaip taikos ir draugystės priemonę, kuris padėtų įveikti priešankstinius nusistatymus, neva jis esąs smurto ar žmonių susiskaldymo priežastis”. Josemarios Escrivos mokymas, prideda Manzi, “buvo nuolatinis kreipimasis tokia linkme – išmokti kartu gyventi, nepaisant nei rasės, nei kultūrinio paveldo, nei religinio kredo, nei socialinio skluoksnio, nei politinių pažiūrų. Tokiu būdu vyro ir moters darbas tampa vienybės tiltu ir tarnavimo įrankiu.

Monsinjoras Echevarria neseniai pareiškė, jog šių metinių tikslas – “tai, kad daugybė žmonių prisiartintų prie Dievo ir atrastų krikščioniško gyvenimo džiaugsmą. Opus Dei steigėjas naudojo visą savo laiką, skelbdamas Jėzų Kristų, primindamas, kad pilnai galima būti Kristaus mokinys pasaulyje. Šimtmetis turi būti šios radikalios tiesos, pripildančios gyvenimą prasme ir džiaugsmu, aidas”.

Šimtmetis yra ne tik pats laikas apmąstyti apie Opus Dei steigėjo mokymą, bet ir solidarumo paženklintas įvykis. 2001 spalį buvo atydaryta profesinio ugdymo mokykla Lagose (Nigerija) palaimintojo Josemarios garbei. Bet to, per 2002-uosius metus, pradės veikti, šio minėjimo proga, kai kurios socialinės iniciatyvos: poliklinika, priklausanti nuo Monkole ligoninės (Kongas), medpunktas Petare (Venesuela), socialinio integravimo centras nuskurdusiems gyventojams bei imigrantams Barselonoje (Ispanija).