Šventojo Sosto suteikti atlaidai

Šventojo Tėvo valia Apaštališkoji Penitenciarija suteikė Opus Dei tikinčiųjų ir Šventojo Kryžiaus kunigų bendrijos šeimos nariams, dalyvaujantiems dekrete nurodytose liturginėse iškilmėse, kai kuriuos atlaidus.

Čia pateikiame Penitenciarijos atsiųsto lotyniško originalo vertimą.

APAŠTALIŠKOJI PENITENCIARIJA

ŠVENČIAUSIASIS TĖVE,

Javieras Echevarria Rodriguezas, Asmeninės Opus Dei ir Šventojo Kryžiaus prelatūros Prelatas, jūsų Šventenybei reiškia deramą paklusnumą ir sūnišką pagarbą bei nuolankiai meldžia, kad jūsų Šventenybė malonėtųsuteikti šiuos atlaidus:

I. – Dalyvaujantiems liturginėse iškilmėse, kurias Šventojo Kryžiaus ir Opus Dei prelatūra bei Šventojo Kryžiaus kunigų bendrija švenčia Viešpaties Gimimo ir Velykų iškilmių tridienį, jų tikinčiųjų ir narių šeimų dvasiniam tobulėjimui: a.visuotinius atlaidus tiems, kurie įvykdo įprastines sąlygas (atlieka sakramentinę išpažintį, priima eucharistinę Komuniją ir pasimeldžia pagal Aukščiausiojo Pontifiko intencijas) ir nuoširdžiai atgailaudami dalyvauja visose tridienio iškilmėse; b.dalinius atlaidus tiems, kurie pagal šventąsias apeigas atgailauja kurią nors iš tridienio dienų;

II. – Prelatūros tikinčiųjų ir Kunigų bendrijos narių tėvams, broliams ir seserims bei tikinčiųjų supernumerarijų sutuoktiniams ir vaikams – visuotinius atlaidus įprastinėmis sąlygomis tiems, kurie Šventosios Jėzaus, Marijos ir Juozapo Šeimos iškilmių dieną, vedini nuoširdžios atgailos dvasia, dalyvauja bet kokiose šventose apeigose.

2008 m. gegužės 14 d.

Apaštališkoji Penitenciarija iškiliojo Pontifiko dekretu maloniai suteikia prašyme nurodytus atlaidus septyneriems metams. Priešingi potvarkiai negalioja.

James Francis S.R.E., Kardinolas, Stafford

Vyresnysis Penitenciarijus

+ Gianfranco Girotti O.F.M. arkivyskupas, regentas

Nuoroda į lotynišką dokumento originalą (pdf).